Andorra i França signen un acord de cooperació en matèria de formació dels saigs

Andorra i França signen un acord de cooperació en matèria de formació dels saigs

TEXT PROPIETAT de https://www.govern.ad/justicia

Andorra i França signen un acord de cooperació en matèria de formació dels saigs

https://abogadosandorra.com/

El ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, i el president de la Chambre Nationale des Huissiers de Justice (CNHJ) de França, Patrick Sannino, s’han trobat aquest matí per tal de signar un acord de cooperació en matèria de formació dels saigs. Amb aquest conveni es preveuen diferents accions de cooperació com són la formació inicial dels futurs saigs i la formació continuada dels mateixos, per tal donar compliment a les disposicions de la Llei del saig.

El text de la Llei fixa sis mesos de formació inicial dels saigs, una part de la qual s’ha de realitzar en un despatx professional a l’estranger. Així, la formació inicial dels tres primers saigs seleccionats, que es durà a terme a partir del 5 d’octubre, es realitzarà en un estudi d’huissier de justícia francès en dos períodes de quinze dies i preveu una formació teòrica impartida per professors designats per la Chambre Nationale des Huissiers de Justice.

La formació tindrà una durada de quinze hores i estarà dedicada a formar els saigs sobre els actes i les tasques desenvolupades pels huissiers de Justícia.

Pel que fa a la formació continuada, anualment es convindrà la manera com els saigs es poden inscriure en el calendari de les formacions previstes per la Chambre Nationale des Huissiers de Justice.

Tant Espot com Sannino han valorat molt positivament aquest acord de cooperació que permetrà la formació i la implementació de la figura del saig, que serà un professional de dret amb funció pública i autoritat per procedir a l’execució forçosa de les resolucions judicials o administratives i dels actes administratius.

L’estat veí francès és pioner en la implementació d’aquesta figura judicial, un model que s’ha exportat arreu i que suposarà una agilització de la batllia.

TEXT PROPIETAT de https://www.govern.ad/justicia