El Cos Penitenciari passarà a dependre del Ministeri de Justícia

El Cos Penitenciari passarà a dependre del Ministeri de Justícia

TEXT PROPIETAT de https://www.govern.ad/justicia

El Cos Penitenciari passarà a dependre del Ministeri de Justícia

https://abogadosandorra.com/

El Cos Penitenciari quedarà adscrit al Ministeri de Justícia amb la modificació de la llei del Cos que s’està treballant i que es preveu entrar a tràmit parlamentari a principis de l’any 2016. Així ho ha anunciat el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, en el marc de la celebració de la Mare de Déu del Remei, Patrona del Cos Penitenciari, que també ha comptat amb la participació del cap de Govern, Antoni Martí, i del director del Cos Penitenciari, Francesc Tarroch.

El ministre ha explicat els esforços que s’estan fent pel Cos Penitenciari, que anteriorment havia patit un dèficit de reconeixement, i ha indicat que la modificació de la llei té l’objectiu de modernitzar i millorar la regulació estatutària dels membres del cos i harmonitzar-la amb altres cossos especials.

Amb la modificació de la llei s’incrementaran les perspectives de carrera professional, es reforçarà el règim disciplinari i s’augmentaran els requisits de formació i titulació per accedir al Cos. A més, el Cos quedarà adscrit al Ministeri de Justícia, ja que és a qui correspon fer-se càrrec de les persones privades de llibertat per decisió de les autoritats judicials. El cap de Govern, Antoni Martí, també ha incidit en aquesta qüestió en el seu discurs, i ha remarcat la importància del Ministeri de Justícia, deixant clar que aquest no és només un apèndix del Ministeri d’Interior, i que la justícia no es limita als batlles, magistrats i operadors jurídics.

Martí ha opinat que la justícia també és una qüestió política, ja que inclou la promoció dels drets i deures dels ciutadans, la modernització de les lleis i la seguretat jurídica. Així, en la línia política del Ministeri de Justícia, també ha assenyalat que és una prioritat garantir les millors condicions de treball per als agents penitenciaris.

De fet, Espot ha recordat diverses mesures preses recentment en favor del Cos Penitenciari, com l’aprovació del Reglament regulador de l’estructura orgànica del Cos Penitenciari i del Reglament regulador del port i l’ús de les armes i mitjans coercitius. També ha destacat la política d’inversions desenvolupada, que ha inclòs les obres de condicionament de les dutxes de les cel·les, els treballs per garantir la separació del mòdul de dones, l’ampliació dels vestuaris dels agents, la construcció d’una aula de formació i l’adquisició de nou material relacionat amb la seguretat penitenciària.

Per la seva banda, el director del Cos Penitenciari, Francesc Tarroch, ha reconegut les dificultats de feina per als treballadors del Centre Penitenciari, i ha destacat la qualitat humana de tots els seus treballadors, que amb la seva feina contribueixen a la tranquil·litat i seguretat del país.

Martí, Espot i Tarroch han aprofitat el Dia de la Patrona per agrair la important tasca dels agents del Cos Penitenciari, i el ministre ha recordat que la primera missió del Ministeri és envers el personal del Cos.

TEXT PROPIETAT de https://www.govern.ad/justicia