Espot es reuneix amb el Secretari General de la COMJIB a Andorra

Espot es reuneix amb el Secretari General de la COMJIB a Andorra

TEXT PROPIETAT de https://www.govern.ad/justicia

Espot es reuneix amb el Secretari General de la COMJIB a Andorra

https://abogadosandorra.com/

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, s’ha reunit aquest matí amb el secretari general de la Conferència de Ministres de Justícia dels Països Iberoamericans (COMJIB), Arkel Benítez.

En aquesta trobada el ministre Espot ha comunicat al secretari general la voluntat del Principat d’Andorra d’adherir-se al Tractat constitutiu de la COMJIB per poder ser membre de ple dret d’aquesta organització internacional.

La participació d’Andorra a la COMJIB s’emmarca en l’interès del Govern d’ampliar la cooperació judicial internacional a l’àmbit dels països que formen l’espai iberoamericà, i de compartir i intercanviar bones pràctiques judicials.

La COMJIB és una organització internacional regional que agrupa els ministeris de Justícia i altres institucions homòlogues dels 21 països de la comunitat iberoamericana. La missió d’aquest organisme és estudiar i promoure les formes de cooperació jurídica entre els estats membres.

Juntament amb Espot han assistit a la reunió el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall; el fiscal general, Alfons Alberca, i la secretària d’Estat de Justícia i Interior, Eva Descarrega.

Les línies de treball de la COMJIB se centren bàsicament en la lluita contra la delinqüència organitzada transnacional; la reforma dels sistemes penitenciaris; la modernització de les administracions de justícia, a través entre d’altres del Conveni Iberoamericà sobre Videoconferència, el Portal Iberoamericà de Justícia Electrònica o el Tribunal “Cero Papel”); la promoció de l’accés a la justícia; la prevenció del delicte, i l’enfortiment institucional dels ministeris.

La COMJIB es reuneix de forma plenària cada dos anys i, entre els plenaris les decisions es prenen de forma col·legiada a través d’una Comissió Delegada composta per cinc països designats en la reunió plenària. La pròxima reunió plenària de la COMJIB serà la 20a. Conferència, que tindrà lloc a Equador el 2017. La seu principal de la COMJIB és a Madrid i té una seu regional a Buenos Aires.

TEXT PROPIETAT de https://www.govern.ad/justicia