Martí i Espot destaquen les noves oportunitats de formació i carrera professional en el Dia de la Patrona del Cos Penitenciari

Martí i Espot destaquen les noves oportunitats de formació i carrera professional en el Dia de la Patrona del Cos Penitenciari

TEXT PROPIETAT de https://www.govern.ad/justicia

Martí i Espot destaquen les noves oportunitats de formació i carrera professional en el Dia de la Patrona del Cos Penitenciari

https://abogadosandorra.com/

El Cos Penitenciari celebra, aquest dimarts, el Dia de la Mare de Déu del Remei, Patrona del Cos Penitenciari. Amb aquest motiu, ha tingut lloc una missa a l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella, i el posterior acte institucional al Centre de Congressos.

La celebració d’enguany ha estat marcada pels darrers canvis introduïts al Cos Penitenciari a través de la modificació de la llei, el passat mes d’abril. Així, el cap de Govern, Antoni Martí, el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i el director del Cos, Francesc Tarroch, han coincidit a destacar les millores que ha aportat la llei als professionals d’aquest Cos, especialment pel que fa a la formació i la carrera professional.

El cap de Govern ha destacat, de la modificació de la llei, el fet que el Cos Penitenciari hagi passat a dependre del Ministeri de Justícia, ja que considera que la feina dels agents penitenciaris “és una part indispensable de la Justícia”. Així, els agents tenen la missió d’aplicar les penes amb rigor i humanitat, i contribuir a la reinserció dels reclusos.

A més, però, Martí ha fet referència a les oportunitats que obre la llei en quant a la carrera professional i a la formació continuada, i ha animat els agents a participar-hi, perquè el Centre Penitenciari compleixi amb la seva funció i perquè els agents se sentin realitzats com a professionals.

En aquesta mateixa línia, el ministre Espot ha parlat del pla de formació continuada que s’ha implementat i ha anunciat que s’està posant en marxa la nova planificació laboral que ha de permetre un repartiment més equitatiu i homogeni dels torns de treball i les vacances. Així, ha reconegut que l’ampliació de les funcions del Cos Penitenciari que es preveu amb la llei, i que el dota de més complexitat, ha d’anar acompanyada de més oportunitats de promoció professional i de formació continuada.

D’altra banda, però, també ha parlat de les millores introduïdes de cara als reclusos, com són les obres al mòdul de dones, que permetran que les internes disposin d’una aula taller, una aula d’estudi, una sala d’informàtica, un gimnàs i una zona de visites propis. A més, ha destacat les accions en favor de la reinserció laboral dels presos, com per exemple el conveni signat amb Andorra Telecom que ja ha donat feina de triatge i embalatge de dispositius a diversos reclusos.
Per la seva banda, el director del Cos, Francesc Tarroch, ha ampliat que a banda d’aquest conveni, al centre es treballa de manera decidida per la reinserció, i s’han fet inversions en material informàtic i de biblioteca per afavorir la formació dels reclusos durant el temps que estan interns.

En l’acte, Martí, Espot i Tarroch han lloat i agraït la feina que fan els agents penitenciaris, i s’ha fet un lliurament d’insígnies als agents que compleixen 15 anys d’antiguitat.

TEXT PROPIETAT de https://www.govern.ad/justicia