Macron apel·la a avançar sobre els drets laborals en el marc de l'acord d'associació

Macron apel·la a avançar sobre els drets laborals en el marc de l’acord d’associació

Macron apel·la a avançar sobre els drets laborals en el marc de l’acord d’associació

https://abogadosandorra.com/

Andorra s’ha d’alinear amb els països veïns i la Unió Europea quant a drets dels treballadors i drets sindicals. Ho diu el Copríncep francès, que en la salutació del dia de la Constitució encoratja el país a desenvolupar-los mitjançant el desplegament del títol 2 de la Carta Magna. El cap de Govern, per la seva banda, ha repassat els esforços fets durant els dos anys de pandèmia i la necessitat de revisar el marc tributari, això sí, amb el màxim consens polític.

Els avenços d’Andorra, la lluita contra la pandèmia i l’acord d’associació centren el missatge del copríncep francès. Destaca, però un paràgraf, on recomana el desenvolupament del títol 2 de la Constitució. Fa referència als drets fonamentals i sobretot al dels treballadors i el sindical.

Diu que una economia moderna ha d’anar de bracet d’una societat on aquests drets estan garantits i anima el país a basar-se en la legislació dels països veïns i també seguir la carta de drets fonamentals de la Unió Europea. Saluda, a més, la creació d’una taula específica per tractar la qüestió de la despenalització de l’avortament.

En el seu missatge el cap de Govern ha parlat de la pandèmia i del nou full de ruta del Govern derivat d’aquesta crisi. Un full que  preveu revisar el marc tributari. Això sí diu que s’ha de fer buscant el màxim consens polític i sense apriorismes, tot per assegurar l’homologació del país però també la seva competitivitat. Ha destacat, a més, els esforços que es continuaran fent per garantir el dret a un habitatge digne.

Quant al Copríncep episcopal, el seu discurs s’ha centrat molt en el conflicte que es viu a Ucraïna i la resposta d’Occident a la guerra, incloent-hi Andorra. Un país, ha dit, que ha de continuar sent acollidor i sensible envers la comunitat ucraïnesa.

TEXTO PROPIEDAD: https://m.andorradifusio.ad/noticies/macron-apela-avancar-drets-laborals-marc