Aprovada la modificació de la llei de la funció pública amb el suport només de la majoria

Aprovada la modificació de la llei de la funció pública amb el suport només de la majoria

Aprovada la modificació de la llei de la funció pública amb el suport només de la majoria

https://abogadosandorra.com/

Última sessió del Consell General en la qual s’ha aprovat, només amb el vot favorable de la majoria, la modificació de la legislació que regeix els funcionaris. Des de l’oposició creuen que es va enrere i que alguna de les mesures, com l’increment de la graella salarial d’un 3%, són insuficients. La modificació encomana també al Govern harmonitzar els complements salarials dels cossos especials. 

El Consell General ha donat el llum verd a la modificació de la llei de la funció pública, és a dir, del cos de funcionaris de l’estat. Una de les mesures que preveu és un increment del 3% de la graella salarial, a l’espera d’un estudi més exhaustiu. Una augment que des del grup socialdemòcrata celebren, però consideren insuficient. 

Tampoc comparteixen amb la majoria que no es retorni a l’antic sistema de triennis, que va deixar d’estar vigent el 2015. Consideren que genera desigualtats amb les generacions més joves que entren ara a treballar a l’administració. 

La remodelació de la legislació ha estat motivada per una sentència del 2019 del Tribunal Constitucional que tombava dos dels articles de la llei. S’ha aprofitat també per reformar altres aspectes. Tot i això, des de Terceravia es considera que es va dues dècades enrere. 

Llei aprovada, però no amb la unanimitat del ple, així s’ha volgut destacar també des de l’executiu, que hagués esperat més consens. 

Pel que fa les reserves d’esmena que ha presentat el PS, només s’ha aprovat la d’harmonització dels complements salarials que han de rebre els cossos especials: policia, bombers i serveis penitenciaris.

En canvi, no han obtingut el suport les relatives als interins, que proposava per exemple consolidar-los en una plaça fixa després de 10 anys d’eventuals. 

TEXTO PROPIEDAD: https://m.andorradifusio.ad/noticies/aprovada-modificacio-llei-funcio-publica-suport