Atida vol que es reglamenti la llei de trasplantaments d'òrgans

Atida vol que es reglamenti la llei de trasplantaments d’òrgans

Atida vol que es reglamenti la llei de trasplantaments d’òrgans

https://abogadosandorra.com/

La llei de trasplantaments es va aprovar el 2018, però encara no s’han establert tots els reglaments. Això fa que a Andorra només sigui possible ser donant de medul·la òssia.

A més, des d’Atida deixen clar que ser donant a un altre país tampoc és una opció perquè el cost de repatriació del cos és molt elevat. Toni Gamero, president de l’Associació de Transplantats i Donants explica l’impediment que suposa. “La gent està bastant conscienciada a fer-se donant però, actualment, encara que en deixis constància, si la teva defunció és dins el nostre país com no hi ha protocols ni reglaments no és viable fer-la.”

Per això, estudia la manera que pugui ser realitat. Per exemple, explorant la possibilitat d’establir un conveni amb un equip de Catalunya especialitzat perquè es desplaci al Principat i faci l’extracció dels òrgans. Gamero ha assegurat que en el seu cas el va salvar que existís un conveni entre “la seguretat social andorrana i la francesa” i que, per això, com a país “estem en deute”. 

Des d’Atida esperen que els reglaments i protocols d’actuació de la llei de trasplantaments puguin fer-se realitat aviat. També proposen formar professionals sanitaris.

TEXTO PROPIEDAD: https://m.andorradifusio.ad/noticies/atida-vol-reglamenti-llei-trasplantaments-organs