Calvó presenta la Llei d'Economia circular

Calvó presenta la Llei d’Economia circular

Calvó presenta la Llei d’Economia circular

https://abogadosandorra.com/

 

La ministra ha presidit la reunió de la Comissió de Coordinació del Pla Nacional de Residus per apropar el text final aprovat

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, ha presidit aquest divendres la reunió extraordinària de la Comissió de Coordinació del Pla Nacional de Residus (PNR) que s’ha impulsat amb la voluntat de poder apropar el text final de la Llei d’Economia circular que la setmana passada va aprovar el Consell General per unanimitat, segons informa l’excutiu en un comunicat.

En aquest sentit, Calvó ha posat en relleu que la llei busca un canvi d’hàbits del consumidor, així com del productor i el distribuïdor de productes, per avançar cap a un canvi de model basat en la circularitat i abandonar el model lineal actual.

Així, el text defineix objectius concrets per assolir un consum sostenible, la reducció dels residus i impulsar la lluita contra el malbaratament alimentari.

La ministra ha explicat que els equips tècnics del ministeri ja estan treballant en la definició del reglament que prohibirà els plàstics d’un sol ús que ja no es podran vendre ni adquirir i també es treballa per impulsar un programa d’ajuts a les empreses per a la conversió al model d’economia circular.

D’altra banda, segons destaca Govern, durant la reunió també s’ha avançat en la feina de redacció del nou Pla Nacional de Residus (PNR), que recull molts dels elements i punts destacats en la Llei d’Economia circular.

I també s’ha explicat que s’està desenvolupant l’Estratègia d’economia circular, un document que desenvolupa els objectius recollits a la llei, i que té a intenció d’obrir un nou procés participatiu perquè la ciutadania pugui recollir la seva visió.

TEXTO PROPIEDAD: https://www.diariandorra.ad/noticies/nacional/2022/07/08/calvo_presenta_llei_economia_circular_203755_1125.html