Diversand reclama bones pràctiques als tractaments de canvi de sexe

Diversand reclama bones pràctiques als tractaments de canvi de sexe

Diversand reclama bones pràctiques als tractaments de canvi de sexe

https://abogadosandorra.com/

Reclamen que es tramiti una llei LGTBIQ+ que reguli les necessitats del col·lectiu

L’associació LGTBIQ+Diversand va reclamar, amb motiu del dia de l’Orgull, que s’apliquin bones pràctiques a l’hora de fer tractaments de canvi de sexe al país. La seva presidenta, Rocío Soler, va recalcar la importància d’una bona formació dels professionals i que l’acompanyament sigui l’adequat. “És important que els metges estiguin formats en aquest aspecte, que hi hagi uns circuits clars”, va comentar. Soler va afegir també que “un cop comencin el procés és necessari que no es patologitzi la seva situació”.

Des de Diversand es van mostrar contents per la inclusió del procés a la cartera de serveis, però van assegurar que fiscalitzaran que es faci adequadament. “Ens sembla important que s’incideixi en l’acompanyament a la salut de les persones trans”, va assenyalar Soler. Sobre aquesta qüestió, va remarcar que “som conscients que haurem de fiscalitzar molt bé el procés i durant els mesos vinents ens haurem d’assegurar que s’implementa amb bones pràctiques”.

Entre les reclamacions del col·lectiu hi ha també la de promulgar una llei específica LGTBIQ+. “Fa falta que es regulin totes les necessitats del col·lectiu”, va declarar Rocío Soler. Va apuntar que a la llei d’igualtat ja s’estipula que no hi pot haver discriminació cap a les persones LGTBIQ+, però, tot i això, consideren que s’han de fer més passos endavant. Soler va celebrar que s’estigui treballant perquè el canvi de documentació en les persones trans quedi regulat, ja que fins ara hi havia un buit legal. “S’estan fent avenços i estem satisfets en aquest sentit perquè pensem que s’està avançant molt, però considerem de vital importància que hi hagi una legislació específica per al col·lectiu”, va explicar Soler.

Tot i això, segons comenten des de Diversand, aquesta proposta no s’ha plantejat formalment a cap partit, ja que en aquests moments prioritzen qüestions de més urgència. Soler va declarar que “ara mateix el que considerem més urgent és el canvi de documentació per a les persones trans”. Tot i això, va assegurar que és un tema en el qual volen començar a treballar com més aviat millor.

DIA DE L’ORGULL
Desenes de persones van sortir ahir al carrer per celebrar el dia de l’orgull i reclamar “dignitat, visibilitat i drets” per a les persones del col·lectiu. “Ens trobem sense lleis específiques que garanteixin els drets del col·lectiu LGTBI, s’han fet avenços i sabem que hi ha sensibilitat per aconseguir la igualtat, però queda molt camí per fer”, va reivindicar una part del manifest.

A més, Diversand va posar especial èmfasi en la representació de la diversitat en l’àmbit de l’esport, reconeixent l’exnedador olímpic Hocine Hacine: “La seva visibilitat empodera el jovent i serveix per animar a continuar amb l’orgull la pràctica de l’esport que t’agradi independentment del que sigui, i de qui siguis”. La marxa es va cloure amb actuacions dels castellers d’Andorra, del grup Esbart de Sant Julià de Lòria, ball en línia del grup BELA i un concert de Chris Aguilar.

TEXTO PROPIEDAD: https://www.diariandorra.ad/noticies/nacional/2022/07/03/diversand_reivindica_una_llei_per_emparar_col_lectiu_lgtbiq_203414_1125.html