El bufet Roca Junyent redactarà la llei per al cultiu del cànnabis

El bufet Roca Junyent redactarà la llei per al cultiu del cànnabis

El bufet Roca Junyent redactarà la llei per al cultiu del cànnabis

https://abogadosandorra.com/

El text s’elaborarà “de forma transversal” i s’espera tenir-lo en unes dotze setmanes

El consell de ministres va aprovar ahir l’adjudicació de l’assessorament del redactat de l’avantprojecte de llei per al cultiu del cànnabis al bufet català Roca Junyent, segons va informar el ministre de Finances, Eric Jover, en roda de premsa. “És una oportunitat econòmica per al país però sabem que hi ha riscos que estan vinculats, per això cal ser prudents”, va assegurar Jover, que també va explicar que l’objectiu és afavorir la inversió privada en la indústria del cànnabis utilitzat en cosmètica i en farmàcia. El ministre ja va advertir que “el Govern d’Andorra està en contra de l’ús recreatiu del cànnabis”.

Per aquest motiu, l’executiu vol elaborar el text amb calma, es preveu tenir l’avantprojecte en un termini d’unes dotze setmanes, perquè pot comportar “riscos que afectin la repercussió del país”.

D’altra banda, el ministre va assegurar que hi ha la intenció de comptar amb els possibles implicats i el model preveurà la participació del sector ramader del Principat per impulsar la seva diversificació. El cost de l’assessorament del bufet Roca Junyet per a la redacció del text assoleix els 49.115 euros.

+
Eleccions a la cass
Les eleccions al consell d’administració de la CASS seran el 22 de juny. La campanya electoral s’iniciarà l’11 de juny i s’acabarà el dia 20.

Esterri d’Àneu
L’executiu va signar un conveni de col·laboració amb l’Associació de les Jornades per a l’excel·lència de l’Alta Muntanya, que enguany seran de 30 de setembre a l’1 d’octubre.

Promoció exterior
També es va convocar un ajut per a la promoció d’artistes a l’exterior del país. La quantitat total de la partida és de 25.000 euros.

217 PERSONES MÉS ENTREN A LA LLISTA DE SANCIONATS

Tot i que Andorra encara no ha trobat cap actiu financer que hagi de bloquejar arran de les sancions imposades a Rússia, ahir l’executiu va ampliar la llista de persones i empreses que cal tenir en compte. Així, l’última versió de la llista de la Unió Europea va incloure 217 persones físiques a la llista, així com 18 persones jurídiques noves.

El ministre va remarcar que la voluntat d’Andorra en aplicar aquestes sancions als empresaris i societats russes i bielorusses és afegir “un gra de sorra” perquè les autoritats de Moscou acabin amb les accions bèl·liques i recondueixin el conflicte cap a la pau. Jover va reiterar que el Principat es va unir a les sancions perquè, principalment, es va voler evitar “un risc reputacional”.

TEXTO PROPIEDAD: https://www.diariandorra.ad/noticies/nacional/2022/04/14/el_bufet_roca_junyent_redactara_llei_per_cultiu_cannabis_198816_1125.html