El Codi de Procediment Civil entrarà en vigor l'1 de maig

El Codi de Procediment Civil entrarà en vigor l’1 de maig

El Codi de Procediment Civil entrarà en vigor l’1 de maig

https://abogadosandorra.com/

Rossell advoca per un “pla de xoc” a la justícia en un termini de dos anys

“Espero que a la tercera vegada sigui la vençuda”, va pronunciar el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, en l’inici de la seva intervenció parlamentària. I, efectivament, sense les sorpreses que han precedit l’historial d’ajornaments, el Consell General va aprovar ahir per unanimitat la modificació de la Llei del Codi de procediment Civil, que entrarà en vigor a partir de l’1 de maig. “És una aposta decidida per millorar l’eficàcia en la resolució de conflictes en l’àmbit civil”, va exposar Rossell, que va advocar per un “pla de xoc” per intentar “buscar les fórmules necessàries” que resolguin l’endèmica problemàtica de la justícia en un termini de “dos anys”.

En representació dels grups parlamentaris que donen suport a la majoria, la consellera demòcrata Ester Molné va assegurar que les dues pròrrogues del Codi de Procediment Civil “han estat més que justificades”. “Durant aquest període d’adaptació els professionals del dret han pogut detectar mancances i imprecisions. Res d’estrany tenint en compte la complexitat de la tasca legislativa”, va sostenir Molné.

Des de l’oposició, la consellera del PS Judith Salazar va recordar la mà estesa dels socialdemòcrates per treballar plegats en un pacte d’Estat sobre la justícia, ja que va considerar que “és responsabilitat de tots buscar solucions”. Més crític es va mostrar el conseller de terceravia, Joan Carles Camp, que va advertir que aquesta llei “més aviat que tard s’haurà de tornar a modificar”. A més, Camp va recriminar el “decalatge” d’aplicació d’una llei en la qual s’han hagut de modificar 71 dels seus 439 articles.

TEXTO PROPIEDAD: https://www.diariandorra.ad/noticies/nacional/2021/04/09/el_codi_procediment_civil_entrara_vigor_maig_177874_1125.html