El Consell d'Europa vol una llei de joventut

El Consell d’Europa vol una llei de joventut

El Consell d’Europa vol una llei de joventut

https://abogadosandorra.com/

Experts assessors van visitar Andorra per treballar en el pla nacional d’aquesta matèria

Andorra segueix treballant en el nou pla de nacional de la joventut. Durant els dos últims dies el Principat va rebre un grup d’experts assessors del Consell d’Europa que s’encarregaran d’elaborar un informe per donar “les eines necessàries i les recomanacions oportunes” perquè Andorra avanci en aquesta matèria, segona va detallar ahir Miriam Teuma, presidenta del comitè director per la joventut del Consell d’Europa. Durant la seva visita, el grup es va reunir amb la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, en una última reunió en la qual es va fer un primer balanç de la situació d’Andorra en qüestió de joventut. Tanmateix, també es van mantenir reunions de treball amb el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, el de Cultura i Esports, Exteriors, així com els punts joves dels comuns o el Fòrum Nacional de la Joventut.

En aquest sentit, Pallarés va destacar que el pla nacional de la joventut ha de servir de referent al conjunt de les institucions del Principat que duguin a terme actuacions en matèria de joventut i va posar en valor la visita dels experts, que “ens han d’ajudar i acompanyar en aquest procés”.

“Per les preguntes que ens han fet des del comitè ja tenim algun indici per on poden anar les recomanacions o suggeriments, per exemple ens van preguntar si teníem una llei de joventut i això segurament suposarà tenir un marc legal específic per determinar certs aspectes de competències compartides i com treballar amb els nostres joves”, va explicar la titular de la cartera d’Afers Socials.

Per la seva banda, Teuma va exposar que “l’objectiu d’aquest comitè és donar suport als ministeris que ho demanin i, per tant, en cap cas estem parlant d’una investigació, sinó que més aviat és una discussió i una aportació d’idees per ajudar el ministeri a prendre les seves decisions en matèria de joventut”. La dirigent, procedent de Malta, va explicar que s’espera tenir el primer esborrany de l’informa a l’octubre i va voler deixar palès que “hi ha molt bona voluntat i ganes de treballar i seguir avançant per part d’Andorra en aquesta matèria”.

En relació amb els terminis, Pallarés va apuntar al 2023 per acabar tenint el pla nacional de la joventut, tot i que va expressar la voluntat de l’executiu de no allargar tant el procediment com en el cas del pla nacional de la infància i l’adolescència, el qual actualment està en el procés final de redacció.

“La vida avui en dia és molt dinàmica i el que sí que trobem és que amb la joventut calen tenir moltes accions i activitats continuades, i per això cal cooperació amb les entitats, els comuns o amb qualsevol entitat, especialment el Fòrum de la Joventut, que l’hem de potenciar”, va sentenciar Pallarés, que va defensar que l’objectiu de tots aquests plans estratègics “és poder democratitzar les polítiques de joventut”.

TEXTO PROPIEDAD: https://www.diariandorra.ad/noticies/nacional/2022/06/11/el_consell_europa_vol_una_llei_joventut_202135_1125.html