El nombre de demandants de feina baixa a 380 al juliol

El nombre de demandants de feina baixa a 380 al juliol

El nombre de demandants de feina baixa a 380 al juliol

https://abogadosandorra.com/

El Servei d’Ocupació va tancar el mes amb 19 beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària

El mes de juliol va tancar amb 380 persones inscrites al Servei d’Ocupació que buscaven feina, una xifra que baixa un 7,3% respecte al mes anterior -el que suposen trenta persones menys- i un 46,6% en comparació amb el juliol de 2021, segons les dades que publica avui el departament d’Estadística. Es tracta, tal com ha avançat en ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, de les millors xifres dels darrers anys: “ens hem de remuntar al 2018 per tenir unes dades similars”, segons informa el Govern en un comunicat.

Així, aquest juliol es van oferir 1.381 llocs de feina, el que equival a una variació mensual positiva del 0,7%, quan hi havia 1.371 ofertes, i una variació també positiva del 36,9% respecte l’any anterior quan hi havia 1.009 ofertes de treball. El nombre de beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària va ser aquest juliol de 19, un 17,4% menys que al juny, quan eren 23 persones i un 89,1% menys que al juliol de l’any passat, que n’eren 175.

Aquest mes de juliol s’han ofert 24 contractacions mitjançant el Servei d’Ocupació i cinc mitjançant els programes de treball temporal. A través del programa de millora de l’ocupabilitat mitjançant el sector públic s’han contractat 2 persones, i 3 a través del privat. A més, del total de persones inscrites al Servei d’Ocupació, n’hi ha 87 que van trobar feina pels seus propis mitjans. 

Pel que fa al nombre de demandants en millora, juliol va concloure amb 324 inscrits, un 8% menys que al juny d’aquest any quan hi havia 352, i un 47,7% menys respecte al juliol de 2021 quan hi havia 619 persones. Les xifres han davallat de manera constant i notable des del febrer del 2021 –en aquell moment, hi havia 1.323 i 727 persones inscrites, respectivament–. El pic amb el màxim d’inscrits va ser tot just després de la irrupció de la pandèmia, el maig del 2020, on hi havia 1.761 persones inscrites al Servei d’Ocupació.

En aquesta línia, Gallardo ha defensat que les dades evidencien “una bona recuperació post-covid, i deixen palès que la problemàtica no era estructural, sinó conjuntural”. A més, ha prosseguit, la prova pilot de les quotes d’estiu que s’ha fet enguany per primer cop “està funcionant molt bé, amb una valoració positiva tant del Govern com dels empresaris”, per la qual cosa un cop acabada la temporada estival s’estudiarà si s’implementa de manera definitiva.

Per altra banda, el nombre de demandants de serveis a final de mes era de 65. D’aquests, un és demandant en situació de baixa mèdica superior a sis mesos i 64 són demandants de serveis en situació d’ocupació. La variació respecte al mes anterior és d’un 3,2% més per als demandants de serveis en situació d’ocupació i nul·la per als demandants de serveis en situació de baixa mèdica superior a sis mesos.

El titular de Presidència, Economia i Empresa també s’ha referit, precisament, als cursos de formació i capacitació que s’impulsen des del Servei d’Ocupació: “estem fent un catàleg de totes les formacions ofertes amb el Consell Econòmic i Social, i tenim previst augmentar-ho amb alguna formació més de cara a la tardor”, segons assenyala l’executiu.

Així mateix, pel que fa a les jornades que es fan a territoris veïns per donar a conèixer l’oferta laboral d’Andorra, el ministre ha indicat que “a banda de les que fem tradicionalment a la Seu d’Urgell i l’Arieja, estem pensant de fer-ne alguna altra una mica més lluny, en territoris amb una alta demanda a l’estiu i que a l’hivern no en tenen tanta”.

TEXTO PROPIEDAD: https://www.diariandorra.ad/noticies/nacional/2022/08/22/el_nombre_demandants_feina_baixa_380_juliol_205958_1125.html