Els consellers de Terceravia recorren al TC en considerar vulnerats els seus drets per l'admissió d'urgència de la llei per millorar el poder adquisitiu

Els consellers de Terceravia recorren al TC en considerar vulnerats els seus drets per l’admissió d’urgència de la llei per millorar el poder adquisitiu

Els consellers de Terceravia recorren al TC en considerar vulnerats els seus drets per l’admissió d’urgència de la llei per millorar el poder adquisitiu

https://abogadosandorra.com/

Els tres consellers generals del grup parlamentari de Terceravia han presentat un recurs d’empara al Tribunal Constitucional perquè consideren vulnerats els seus drets com a parlamentaris. Creuen que el fet que la llei per millorar el poder adquisitiu de la ciutadania entrés amb caràcter d’urgència i no els permetés fer esmenes és una transgressió de les seves competències.

Era el 9 de juny i el Consell General votava la llei de mesures per millorar el poder adquisitiu de la ciutadania. Havia entrat a la Sindicatura amb caràcter d’extrema urgència i necessitat. Això vol dir que no passava per comissió ni tampoc s’obria un període d’esmenes.

En seu parlamentària ja ho manifestava Josep Pintat, president del grup parlamentari de Terceravia.

“Si aquesta cambra vol un autèntic debat, doni’ns els nostres drets per tenir un autèntic debat. Tramitin per la via normal en lloc d’extrema urgència i necessitat. Permetin que es puguin fer els procediments que toquen, les esmenes a la totalitat o esmenes parcials. O haver-ho fet abans, a l’abril del 2021. Haver-ne parlat”.
Josep Pintat president del grup parlamentari Terceravia+UL+I
Els tres consellers del partit consideraven transgredits els seus drets com a parlamentaris perquè no havien pogut esmenar el text. Davant aquesta situació, van presentar un recurs a la sindicatura.

Ara, en obtenir una resposta negativa als seus interessos, han recorregut al Tribunal Constitucional, on han presentat un recurs d’empara. Destaquen que no és en contra de la llei aprovada a l’hemicicle, sinó al fet que no l’hagin poguda treballar.

TEXTO PROPIEDAD: https://m.andorradifusio.ad/noticies/consellers-terceravia-recorren-tc-considerar-vulnerats