Els productes de plàstic d'un sol ús, prohibits a partir del gener

Els productes de plàstic d’un sol ús, prohibits a partir del gener

Els productes de plàstic d’un sol ús, prohibits a partir del gener

https://abogadosandorra.com/

Bastonets de cotó, coberts, plats i palletes de plàstic són alguns dels productes que es prohibiran a partir de gener del 2023. Així ho especifica el nou reglament aprovat que penja de la llei d’economia circular. Una mesura que preveu un canvi de paradigma en referència als plàstics d’un sol ús.

A partir del 20 de gener del 2023 es prohibiran els plàstics d’un sol ús. Més concretament bastonets de cotó, coberts, plats, palletes, agitadors de begudes, pals destinats a anar units a globus, recipients i vasos per a aliments i begudes fets de poliestirè, com era previst en la llei d’economia circular.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha explicat que aquests plàstics moltes vegades acaben afectant el medi ambient. “Materials que molt sovint utilitzem cada dia i que utilitzem molt pocs minuts i, per tant, que sabem que per aquesta mala gestió es retroben en el nostre medi natural. Com ja sabem que aquests elements de plàstic ja tenen una alternativa molt més sostenible, quedaran eliminats”.

Actualment, l’executiu treballa per comunicar-ho als sectors afectats perquè comencin a prendre mesures. D’aquesta manera, segons Calvó, enviaran cartes i informació als sectors damnificats perquè “comencin a esgotar els estocs disponibles i a no fer més comandes d’aquests productes”.

Davant dels productes que no tenen alternatives al mercat es preparen estratègies amb l’objectiu de reduir i prevenir l’ús d’aquests residus.

TEXTO PROPIEDAD: https://m.andorradifusio.ad/noticies/productes-plastic-sol-prohibits-partir-gener