Govern aprova la prohibició dels plàstics d'un sol ús

Govern aprova la prohibició dels plàstics d’un sol ús

Govern aprova la prohibició dels plàstics d’un sol ús

https://abogadosandorra.com/

La venda de palletes, gots, plats i coberts de plàstic quedarà prohibida a partir de l’1 de gener de l’any que ve

Govern ha aprovat avui la llista de productes de plàstic d’un sol ús que prohibirà la nova llei d’economia circular (LEC). Així, els bastonets de cotó i palletes de plàstic -excepte que siguin utilitzats en ús sanitari-; els coberts i plats de plàstic; els agitadors de begudes de plàstic; els pals destinats a lligar globus, i els recipients per aliments i begudes fets amb poliestirè, seran eliminats dels mercats andorrans a partir de l’1 de gener del 2023. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha apuntat en la roda de premsa posterior al consell de ministres que s’enviaran les cartes als centres comercials perquè comencin a esgotar estocs i no facin noves comandes d’aquests elements.

D’altra banda, el consell de ministres ha aprovat un segon reglament de la llei d’economia circular per a la convocatòria d’una partida de 150.000 euros destinada a empreses “actives i dinàmiques” en la fomentació de l’economia circular. Es tracta de la primera convocatòria d’aquesta tipologia d’ajuts per a l’any 2022.

La convocatòria no és competitiva i oberta fins que s’exhaureixi la disponibilitat pressupostària o es tanqui la convocatòria. Les tipologies de projectes que es poden presentar es divideixen en quatre grans blocs segons s’estableix a la LEC.

A més, la convocatòria preveu uns ajuts superiors per a les propostes de noves activitats econòmiques que promoguin la creació de llocs de treball per a joves, o que incentivin l’emprenedoria jove en el sector serveis relacionat amb el comerç de materials reciclats o que acompleixin bones pràctiques ambientals.

TEXTO PROPIEDAD: https://www.diariandorra.ad/noticies/nacional/2022/08/17/govern_aprova_prohibicio_dels_plastics_sol_us_205741_1125.html