La nova llei d'agents de circulació comunals no inclou el port d'arma

La nova llei d’agents de circulació comunals no inclou el port d’arma

La nova llei d’agents de circulació comunals no inclou el port d’arma

https://abogadosandorra.com/

Laura Mas afirma que no és necessari duplicar funcions ja que la seguretat ciutadana és competència de la policia

La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, va anunciar ahir al migdia durant unes declaracions posteriors a la celebració de la reunió de cònsols que va tenir lloc a la sala de consell del comú de Canillo que la nova llei dels agents de circulació no regularà el port d’arma. Una decisió que els líders de les corporacions han decidit així, ja que consideren que la competència de seguretat ciutadana correspon únicament al cos de policia. “No és necessari duplicar funcions”, va deixar clar Mas. En aquest sentit, la cònsol encampadana –que ha estat encapçalant la redacció de la llei– va remarcar que el fet de no incloure al marc legal cap tema coercitiu ni de retenció és volgudament intencionat i que, per això, no hi haurà cap canvi en la nova legislació. “L’únic que fem és recollir les tasques que actualment ja estan realitzant els agents de circulació”, va insistir. Així doncs, els agents de circulació comunals no portaran en cap cas porres de dissuasió.

La nova llei, que un cop s’acabi de perfilar per part de les corporacions locals entrarà properament a tràmit al Consell General per tal que se’n faci la validació, té com a objectiu actualitzar el marc legal amb noves tasques i necessitats que van més enllà de les feines viàries habituals dels agents. “És una llei que s’estava treballant des de feia anys”, va detallar ahir Mas, a més de recordar que s’ha estat tractant conjuntament entre els diferents equips de circulació de cada comú i els cònsols de totes les parròquies. “Ens vam comprometre tots a tirar-la endavant durant aquest mandat”, va assegurar. “Era molt necessària per als agents de circulació ja que amplia i reforça les seves tasques de prevenció i de proximitat d’acord amb el ciutadà”, va afegir.

El text, de fet, integra rols que ja desenvolupen habitualment com a agents de proximitat i que amb la pandèmia s’han intensificat. “Aquesta llei és un reconeixement a la gran tasca que van fer els agents de circulació durant la pandèmia”, va destacar Mas, tot afegint que durant aquells mesos van fer molta prevenció i van estar al costat dels ciutadans assumint totes les tasques que se’ls demanava des de Govern i des dels comuns. “A l’inici es parlava únicament de la gestió diària i, en aquest cas, ja no és només aquesta la seva tasca principal”, va relatar Mas. “Les tasques han anat evolucionant al llarg del temps i crèiem que ara era el moment adequat per recollir-ho en una llei”, va puntualitzar la cònsol.

Per altra banda, la reunió de cònsols també va comptar amb la compareixença de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, per presentar la candidatura a la Unesco del Coprincipat, alhora que va demanar la col·laboració dels comuns per la promoció a partir d’un pla de treball conjunt que s’hauria de desenvolupar a partir del 2023. “L’objectiu és donar més força a la candidatura i apropar-la a la població”, va detallar el cònsol de Canillo, Francesc Camp. Els comuns, doncs, s’han compromès a contribuir en aquesta difusió a través dels webs corporatius i amb accions senzilles, com la programació d’activitats a les parròquies relacionades amb la temàtica.

TEXTO PROPIEDAD: https://www.diariandorra.ad/noticies/parroquies/2022/06/29/els_consols_no_inclouen_port_arma_nova_llei_dels_urbans_203182_1126.html