La nova Llei dels Agents de Circulació no regularà el port d'armes

La nova Llei dels Agents de Circulació no regularà el port d’armes

La nova Llei dels Agents de Circulació no regularà el port d’armes

https://abogadosandorra.com/

Laura Mas afirma que no és necessari duplicar funcions ja que la seguretat ciutadana és competència del cos de policia

La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, ha anunciat aquest migdia durant unes declaracions posteriors a la celebració de la reunió de cònsols de Canillo que la nova Llei dels Agents de Circulació no regularà el port d’armes. Una decisió que els líders de les corporacions han decidit així ja que consideren que la competència de seguretat ciutadana correspon al cos de policia. “No és necessari duplicar funcions”, ha deixat clar Mas.

La nova llei, que properament s’entrarà a tràmit al Consell General, té com a objectiu actualitzar el marc legal amb noves tasques i necessitats que van més enllà de les feines viàries habituals. El text integra rols que ja es desenvolupen habitualment com a agents de
proximitat i que amb la pandèmia s’han intensificat.

Dependència dels padrins
El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, ha explicat després de la reunió que tots els comuns disposaran properament d’una base de dades amb informació sobre els nivells de fragilitat i dependència dels padrins de les seves parròquies. Unes dades que s’han extret a partir d’una enquesta realitzada a totes les persones majors de 70 anys del país i que, segons ha informat Camp, els comuns podran utilitzar per a fer un seguiment global d’aquest segment de població. “Podrem treure conclusions sobre la seva atenció”, ha avançat.

La base de dades s’anirà nodrint d’informació en relació al perfil d’aquestes persones quant al seu nivell de dependència, cognitiu, instrumental o de mobilitat. Aquesta informació ha estat transmesa avui a tots els cònsols en el marc de la compareixença de la Comissió Nacional del Benestar social on han participat la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, i el ministre de Salut, Albert Font.

TEXTO PROPIEDAD: https://www.diariandorra.ad/noticies/parroquies/2022/06/28/els_comuns_tindran_acces_dades_sobre_nivell_dependencia_dels_padrins_203169_1126.html