A law will ban religious symbols in school

Una llei prohibirà els símbols religiosos a l’escola

Una llei prohibirà els símbols religiosos a l’escola

https://abogadosandorra.com/

El consell de ministres aprova el projecte dimecres després que la justícia hagi dictat que s’estan vulnerant els drets de la nena del vel

El consell de ministres aprovarà el pròxim dimecres un projecte de llei que prohibeixi l’exhibició de qualsevol tipus de símbols religiosos a l’escola andorrana, segons ha confirmat la ministra d’Educació i Ensenyament, Ester Vilarrubla al Diari. L’executiu ha pres aquesta decisió davant la sentència de la Batllia, que ha donat la raó a la família de la nena que es nega a anar a classe sense el vel.

La justícia s’ha pronunciat contra la prohibició en considerar que no hi ha una llei qualificada que impedeixi l’accés a les aules amb el hijab i que, per tant, s’estan vulnerant els drets a la llibertat religiosa i a l’educació de la menor. Així mateix, Govern presentarà un recurs contra la sentència.

El text serà tramitat al Consell General per la seva aprovació urgent i donar d’aquesta manera empara legal al vet de símbols de qualsevol religió a les aules. 

La polèmica es va iniciar al Lycée perquè la legislació francesa prohibeix l’exhibició de símbols religiosos. Quan el ministeri d’Educació va intentar reubicar la nena i el seu germà a l’escola d’Escaldes, es va empara en una normativa interna per vetar el vel.

TEXTO PROPIEDAD: https://www.diariandorra.ad/noticies/nacional/2022/02/17/la_batllia_diu_que_estan_vulnerant_els_drets_nena_del_vel_195530_1125.html